Veličina prstena

Kako odrediti veličinu prstena vašeg partnera?

Odlučili ste da je vrijeme za zaruke i planirate da kupujute prsten za vašeg partnera? Evo kako odrediti veličinu prstena za vašeg partnera kako bi bili sigurni da će se savršeno uklopiti.

Dakle, spremni ste da postavite pitanje – čestitamo! Vjerovatno smo se svi nekada zapitali kako odrediti ili saznati veličinu prstena partnera, a sada je vrijeme došlo za vas. Iako se većina zaručničkih prstenova može promjeniti zbog pogrešne veličine, kupovina prstena koji se savršeno uklapa, vaš prijedlog može učiniti još posebnijim i nezaboravnim. Da bi to bio slučaj i kod vas, pročitajte neke od savjeta kako to uraditi bez da vaš partner sazna da imate tajni plan.

Želite znati kako odrediti veličinu prstena za svog partnera? Evo nekoliko jednostavnih ideja koje neće izazvati sumnju.

Pitajte najbliže.

Smisliti kako odrediti veličinu prstena svog partnera može biti jednostavno kao i samo pitati voljenu osobu. Možda je majka vašeg partnera već kupovala nakit njima, te ukoliko mislite da je dobra ideja da majka partnera sazna prva, ovo je sigurno jedan od najsigurnijih načina. Ne preporučujemo da previše ljudi kažete da planirate da postavite pitanje, ali možda bi bilo dobro zamoliti nekoliko najbližih članova porodice i prijatelja vašeg partnera da vide da li znaju veličinu prstena vaše ljubavi. Nerazdvojni prijatelj vašeg partnera bi vam uvijek mogao pomoći, ako mislite da zna čuvati tajnu.

Pozajmite prsten.

Je li vaš partner čest nosilac nakita? Ako je to slučajnost, uzmite prsten iz kolekcije i odnesite ga u neku zlataru kako bi ga profesionalno izmjerili. Također možete otisnuti prsten u sapun kako biste stvorili otisak koji možete pokazati svom zlataru (budite sigurni da ćete oprati sapun prije nego što partner vidi!). U idealnom slučaju možete pronaći prsten koji vaš partner nosi na ispravnom prstu. Prstenovi koji se nose na drugim prstima vjerovatno nisu korisni za određivanje veličine prstena vašeg partnera za zaruke.

Za mjerenje prsta vašeg partnera koristite žicu ili papir.

Ako ne možete pronaći prsten, omotajte žicu ili traku papira oko četvrtog prsta ruke partnera i označite gde se žica preklapa. Zatim izmjerite niz do mjesta na kojem ste je označili. Pričekajte da vaš partner zaspe ili spava noću, a zatim brzo izvedite mjerenje. Ali ako je vaš partner lahkog sna možda bi bilo najbolje isprobati drugu metodu.

Razgovarajte sa svojim zlatarom.

Pogotovo ako ne možete dobiti tačnu veličinu prstena za vašeg partnera, profesionalni zlatar vam može pomoći da pogodite. Vaš će zlatar vjerojatno preporučiti odabir prstena veće veličine koji se može umanjiti nakon što ga partner preuzme. Napomena: Prosječna veličina prstena za žene je 6, a za muškarce prosječna veličina prstena je 10.

Kupujte sa svojim partnerom.

Jeste li znali da sedam od 10 partnera koji bivaju zaručeni imaju neke veze s odabirom i / ili kupnjom njihovog zaručničkog prstena? Potpuno je u redu kupovati prsten s partnerom, pogotovo ako ste otvoreno raspravljali o vašem predstojećem prijedlogu. Vaš će partner vjerovatno rado pružiti doprinos ovom važnom komadu nakita, a tačne detalje vašeg prijedloga možete i dalje držati umotane, čak i ako prsten nije. Uključivanje vaše ljubavi u proces nije samo moderno, već će i jamčiti da je prsten koji odaberete zajedno savršeno uklopljen.

Mobilne aplikacije za mjerenje veličine prstena.

Da li ste znali da postoje i mobilne aplikacije za mjerenje veličine prstena? Pomoću ovih aplikacija, možete izmjeriti veličinu prstena u roku od jedne minute. Potrebno je da odete na Google Play ako ste korisnik Android uređaja ili App Store za korisnike IOS telefona te ukucate “Ring Sizer” i dobit ćete nekoliko prijedloga za instalaciju aplikacije. Izaberite po želji, a naš prijedlog je:

Dakle, potrebno je da imate prsten partnera na minutu i instaliranu aplikaciju, i dilema je riješena.

Ako ne odgovara, nemojte se brinuti.

Ako ste poduzeli sve korake za određivanje veličine prstena za vašeg partnera i još uvijek mu ne odgovara, nemojte brinuti. Dobra je ideja uspostaviti plan promjene veličine ako se prsten ne uklapa savršeno (na primjer, zlatar kojem možete prsten donijeti radi mijenjanja veličine). Nakon što se uzbuđenje zbog vašeg prijedloga malo smiri, pitajte partnera kako mu prsten odgovara – i ohrabrite ih da budu iskreni. Ako vaš partner kaže „dobro, osjeća se malo velikim / malim“, odgovori: „Sjajno! Znam mjesto gdje ga možemo odnijeti kako bismo ga promijenili – nema problema!”